Skänker kulturpriset till barn och unga

Blekinge Artikeln publicerades
Claes Olsson och Eva Karlsson som äger och driver Eringsboda Brunn
Foto:Jens Svensson
Claes Olsson och Eva Karlsson som äger och driver Eringsboda Brunn

För en vecka sedan fick Claes och Eva å Eringsboda Brunn ta emot Ronneby kommuns kulturpris på 10 000 kronor. Nu skänker de pengarna för att sätta guldkant på tillvaron för sjuka barn.

Det är barn- och ungdomskliniken på Blekingesjukhuset som fått ta emot gåvan på 10 000 kronor. Pengarna delades i förra veckan ut till Claes Olsson och Eva Karlsson som äger och driver Eringsboda Brunn, som ett kulturpris från Ronneby kommun.

Men Claes och Eva har nu beslutat att skänka vidare pengarna till klinikens gåvokonto, och pengarna ska användas för gåvor och uppmuntran till sjuka barn. Det kan ske i from av inköp av leksaker, böcker spel och annat.

– Det är ingen rolig situation som många av barnen sitter i, kan de då få något roligt så är det jättebra, säger Claes Olsson.

Eringsboda Brunn har under många år arrangerat en julkonsert där man har samlat in pengar till barnkliniken. Men de senaste två åren har det inte blivit någon insamling, därför beslöt man sig att skänka prispengarna. Något som uppskattas på barn- och ungdomskliniken.

– Vi brukar säga att det skall användas för att sätta lite guldkant på tillvaron när man är sjuk och har det svårt. Dessa pengar används aldrig för att finansiera något i verksamheten eller svarta hål i budgeten. Det går oavkortat till barnen och sådant som ger glädje till dem, berättar barn- och ungdomsklinikens verksamhetschef Göran Åström.