Skeppsgossen får filial på Verkö

Karlskrona Artikeln publicerades
Vattnet kring entreprenören Joakim Bengtsson får nu ytterligare en ring.
Foto:Mattias Mattisson
Vattnet kring entreprenören Joakim Bengtsson får nu ytterligare en ring.

Nu rör det på sig kring Skeppsgossens mångsysslande Joakim Bengtsson igen. Inom kort nyöppnar han ABB:s lunchrestaurang på Verkö – och nu även för allmänheten.

Restaurangen, med anor redan från Flextronics tid, har haft flera innehavare genom åren, men slog igen i våras – och sedan dess har det bara funnits en enda lunchrestaurang i området.

Men i månadsskiftet september-oktober är det alltså dags för nypremiär, och nu med allestädes närvarande Joakim Bengtsson vid rodret. Samtidigt öppnas den upp för allmänheten via parkeringen utanför, från att tidigare bara kunnat nås via ABB:s bevakade grindentré.

– Vi räknar med att varumärket Skeppsgossen ska kunna locka fler matgäster än dem som jobbar härute, säger Fredrik Andersson på ABB till Sydöstran.

Restaurangen har plats för knappt ett hundratal gäster.

Joakim Bengtsson vill själv inte kommentera övertagandet ännu, eller vilken profil han tänker sätta på restaurangen. Han är nu inne på den sista kontrakterade månaden för pop up-restaurangen vid den gamla Vattenborgen på Stortorget.

– Det har gått bra, väldigt bra. Möjligen kan det också bli en fortsättning, säger han till Sydöstran.

I förbifarten får han också ur sig att han inom kort tar nya kliv även på bryggerisidan; i form av ytterligare ett par lokala öler. – Och det mest spännande nu är en stout, avslöjar han.