Skolan byggs ut för 40 miljoner – förskolan flyttar

Ramdala Artikeln publicerades
Ramdala skola ska byggas ut.
Foto: Mattias Mattisson
Ramdala skola ska byggas ut.

Ramdala skola kommer byggas ut för 40 miljoner kronor. Förskoleverksamheten kommer inte vara kvar på skolan – utan flyttas till Trummenäs.

Som Sydöstran berättade i slutet av november kommer Ramdala skola att byggas till och förskolan ska flyttas till Trummenäs.

Nu finns det förslaget klart som politikerna i kunskapsnämnden ska klubba igenom den 21 december.

Förslaget innebär att Ramdala skola byggs ut för en prislapp på 40,4 miljoner kronor. Byggnaden kommer bli mellan 800 och 900 kvadratmeter med 6 klassrum. Sedan ska det byggas ett nytt tillagningskök och en ny matsal i anslutning till den nya skolbyggnaden – eftersom den nuvarande matsalen är för liten.

Från början var tanken att det skulle byggas en helt ny förskola i Ramdala – men nu läggs hela budgeten på nya skollokaler.

Förskoleverksamheten ska istället flyttas till Trummenäs. Där ska en extern aktör bygga en ny förskola med åtta avdelningar som sedan kommunen ska hyra.

Detaljplanen för området antogs i våras och en upphandling för förskolan ska vara på gång igen – eftersom drift– och serviceförvaltningen hade strul med den första upphandlingen.

När förskolan flyttat till Trummenäs så kommer befintlig förskola i Ramdala byggas om till skollokaler.

Ramdala skola har vuxit från cirka 130 elever till dagens 174 elever under de senaste åren. Fram till 2020 kommer det öka med cirka 200 elever med tanke på den stora inflyttningen till Trummenäs.

Inför beslutet den 21 december är de styrande partierna och Moderaterna överens om förslaget.