Sköt raketer mot bärgare

Karlskrona Artikeln publicerades
Respektlösheten för liv och egendom har ökat bland många av dem som ger sig ut med nyårsfyrverkerier.
Foto: Johan Nilsson
Respektlösheten för liv och egendom har ökat bland många av dem som ger sig ut med nyårsfyrverkerier.

Även om det möjligen skjuts färre nyårsraketer nu än förr har omdömet hos många av dem som ändå gör det försämrats – är polisens intryck av den gångna nyårshelgen.

– Vi har fått flera påringningar om personer som riktat raketer mot andra i stället för upp i luften, berättar jourhavande förundersökningsledare Peter Andersson för Sydöstran.

Särskilt stökigt och stimmigt var det på Trossö under sena nyårsaftonskvällen, och natten till i dag. Men polis kallades bland annat också till Galgamarken – och till Spjutsbygd, där en man i 45-årsåldern skulle ha fyrat av en raket rakt mot en kvinnlig granne, sedan hon klagat på hans tidigare skjutande.

Från Västra Gärdesvägen i Spandelstorp kom också en påringning från en fordonsbärgare, som just blivit påskjuten med raketer från personer i två A-traktorer, som han hade framför sig på vägen. Han följde efter de båda traktorerna, som körde långt över tillåten hastighet, och en polispatrull kunde strax därpå stoppa båda inne i Lyckeby.

Två 15-åriga pojkar rapporterades där för försök till misshandel – men också för olovlig körning, sedan det visade sig att deras traktorer var trimmade. Traktorerna togs också i beslag.

– I övrigt blev väl helgen ungefär som förväntat. Mycket att göra, mycket folk i rörelser, men inte onormalt mycket som ledde till anmälningar. Ett tiotal personer fick omhändertas för fylleri, sammanfattar Peter Andersson.