Man åtalas för mordförsök med sax

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Den 15 centimeter långa saxen som mannen försökte hugga kvinnan med.
Foto: Polisens förundersökning
Den 15 centimeter långa saxen som mannen försökte hugga kvinnan med.

Enligt åtalet ska en man i 50-årsåldern ha slagit en kvinna i huvudet med en yxa, hotat att döda henne och begett sig till hennes bostad för att skada henne med en sax.

Nu misstänks mannen för försök till mord, grovt olaga hot och grov fridskränkning.

Mannen ska sedan i höstas ha begått en rad brott mot kvinnan som han haft en relation med.

Vid ett tillfälle misstänks han ha slagit henne i bakhuvudet med den flata sidan av en yxa.

Han ska också ha skickat ett röstmeddelande till hennes telefon och sagt att han ska bränna upp bostaden med henne inne i den, flera gånger ringt och hotat henne till livet, krossat fönsterrutorna till en kostnad av drygt 16 000 kronor och slagit sönder flera av hennes möbler.

Senast i slutet av januari begav sig mannen återigen till kvinnans bostad. Enligt åtalet ska han denna gång haft med sig en sax med syfte att döda eller skada henne. För detta åtalas han misstänkt för försök till mord.

Han åtalas också misstänkt för grovt olaga hot och grov fridskränkning.

Mannen ska dessutom ha hotat en annan man till livet och krossat rutorna på dennes bil.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.