”Som en trädgårdsfest på krogen”

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Anthony Dristig och Sebastian Andersson är redo för Karlskrona ölfestival på Landbron den 24-25 maj.
Foto: Mattias Mattisson
Anthony Dristig och Sebastian Andersson är redo för Karlskrona ölfestival på Landbron den 24-25 maj.

Nu är det klart med datum och lokal för årets ölfestival. Den 24 och 25 maj är det dags för ölentusiaster att ta sig till Restaurang Landbron.

Karlskrona ölfestival byter lokal. Från att under några år ha huserat på Sjörök kommer det i stället att korkas upp flaskor på Landbron. I år äger festivalen rum 24-25 maj.

– På Sjörök har vi kunnat ta emot 200 personer åt gången. Här kan vi ta 300. Det gör att vi kan ta in fler utställare, säger Anthony Dristig, projektledare för festivalen.

– Vi får bättre förutsättningar. Redan nu har vi fått in fler bryggare, ett tiotal som kommer med hundratals olika sorter, säger Simon Andersson, marknadsföringsansvarig.

Under ett par år har den trendmedvetna valt att hälla upp en suröl i glaset, något som de båda nu tror är på tillbakagång.

– Ja, det håller på att ebba ut. Det senaste är sorten New England ipa. Den är väldigt fruktig i smaken med konsistens som juice, säger Sebastian Andersson.

– Folk är mer medvetna med vad de dricker i dag. Det är inte bara en vanlig lager längre, säger han.

– Jag tror att det beror på att mikrobryggerierna är mycket mer stilsäkra i dag. De använder ett särskilt språk på sociala medier och använder sig av udda smaker i sina öl, som kladdkaka. Det gör det med tillgängligt för alla och mer tilltalande.

Festivalen kommer att ske på Landbrons innergård.

– Det blir en väldigt gemytlig stämning där inne. Som en trädgårdsfest på krogen. Vi kommer ha någon form av musikunderhållning under tiden, men vad är inte klart, säger Sebastian.

Biljetterna till festivalen släpptes under onsdagen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.