Stefan och Krister tillbaka med Stulen kärlek

Karlskrona Artikeln publicerades
Stefan Gerhardsson och Krister Classon jobbar ihop igen efter ungefär tio år.
Foto: Bo Håkansson
Stefan Gerhardsson och Krister Classon jobbar ihop igen efter ungefär tio år.

Den svenska buskiseliten med Stefan och Krister i spetsen är tillbaka med en ny föreställning som gästar Karlskrona. Stefan Gerhardsson lovar skratt och igenkänning på temat jobbiga grannar.

Det är ungefär tio år sedan Krister Classon skrev ett manus som Stefan Gerhardsson hade en av rollerna i. På scen har de inte stått ihop sedan år 2001. Men nu är de tillbaka. Krister har skrivit manuset till Stulen kärlek och Stefan spelar en av de jobbiga grannarna.

– Jag har haft ett uppehåll på två år men nu har jag fått ett återfall. Det är väl som vanligt att återfall beror på ett gediget missbruk från början, skojar Stefan.

Men han medger att han har blivit van vid att ta emot skrattsalvor och applåder på scenen och det har han saknat de här åren. Dessutom har han saknat sina arbetskamrater. I Stulen kärleks ensemble har han jobbat med alla utom Mikael Ahlberg tidigare och extra mycket med Jojje Jönsson och Siw Carlsson.

Mikael Ahlberg, Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Anna Carlsson och Stefan Gerhardsson spelar i Stulen kärlek.
Foto: Bo Håkansson
Mikael Ahlberg, Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Mikael Riesebeck, Anna Carlsson och Stefan Gerhardsson spelar i Stulen kärlek.

Uppehållet berodde på att han vill ägna mer tid åt familj och vänner medan han fortfarande är pigg, efter att ha spelat varenda helg under en lång tid.

– Men så ringde Siw och ville gifta sig en gång till, säger han och skrattar.

Att Stefan och Krister inte står på scen ihop längre tror han beror att Krister tycker att det är roligare att spela bas än buskis.

– Det har han gjort i olika konstellationer de här åren och det var som musiker han började, berättar Stefan.

Duon började egentligen som trubadurer och spelade in LP-skivor samtidigt som ABBA var populära.

– Vi släppte skivor i ungefär samma takt som ABBA när de var populära men de sålde fler, skämtar han.

Efter ungefär fyra år var duon med i Värnamorevyn och insåg att publiken skrattade åt dem som skådespelare också.

– Sedan blev det mer och mer snack.

Det han tror har varit nyckel till deras framgång är igenkänningsfaktorn. Att publiken känner igen någon i sin närhet bland karaktärerna.

– Och Kristers förmåga att skriva kul ordsammansättningar och meningar.

Den som gillar Stefan och Krister-buskis kommer inte att bli besviken när Stulen kärlek gästar Karlskrona konserthusteater den 7 december. Igenkänningsfaktorn finns där och det är Krister som har skrivit manus.

Fakta

Stulen kärlek

Handling

Föreställningen handlar om att en son, spelad av Mikael Riesesbeck, ska hjälpa sin gamla mamma som behöver en lägenhet. Problemet är att hon har det knapert. Sonen är godhjärtad och naiv och inte heller någon bra inbrottstjuv. Trots det försöker han ta från sina rika grannar för att hjälpa sin mamma. Han har sett att grannarna har en dyr staty i sitt uterum. Samtidigt som han smider de planerna dyker en försäkringsman upp spelad av Jojje Jönsson. Dessutom kommer grannarna spelade av Stefan Gerhardsson och Siw Carlsson och stör.

Medverkande

Siw Carlsson, Jojje Jönsson, Mikael Riesebeck, Anna Carlsson, Mikael Ahlberg, regissör Pär Nymark och manus Krister Classon.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.