Stödboende förbjuder alkohol – nekas fortsatt tillstånd

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Ett stödboende i Karlskrona nekas fortsatt tillstånd av Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Detta eftersom de har alkoholförbud på boendet.

Stödboendet vänder sig till ensamkommande i åldern 16 till 20 år, som lever i ett otillfredsställande hem som tidigare har varit placerade för social problematik.

Personalen på boendet gör i nuläget oanmälda besök på ungdomarnas rum för att se till att ungdomarna följer alkoholförbudet.

IVO anser dock att detta inte följer kravet på respekt för ungdomarnas självbestämmande och integritet. Stödboendens verksamhet ska bygga på förtroende och samarbete och IVO anser att boendets alkoholförbud är alltför långtgående med tanke på att de som bor där är unga vuxna.

IVO avslår därför stödboendets ansökan om fortsatt tillstånd.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.