Storjakt på frimärksmässan

Karlskrona Artikeln publicerades
Jan-Olof Larsson kollar in Thomas Jonssons frimärkssamling på Karlskronas frimärks- och vykortmässa.
Foto:Mattias Mattisson
Jan-Olof Larsson kollar in Thomas Jonssons frimärkssamling på Karlskronas frimärks- och vykortmässa.

Årets frimärks- och vykortsmässa i Karlskrona lockar samlare från hela sydöstra Sverige i den stora jakten på de små pappersbitarna.

Det är Karlskrona Filatelistklubb och Karlskrona Frimärksungdom som varje år arrangerar en frimärks- och vykortsmässa i Karlskrona med flera lokala handlare. Under lördagen samlades entusiaster från stora delar av sydöstra Sverige för att leta efter fynd till sina samlingar och prata och utbyta information med andra samlare.

– Det är både för att visa upp att vi finns och försöka knyta till oss nya medlemmar. Och för att ge service till våra medlemmar genom att ge dem möjlighet att köpa många olika frimärken och vykort och även möjlighet till att sälja, säger Ingeman Jönsson, ordförande i Karlskrona filatelistklubb.

En som visste vad han var på jakt efter var Jan-Olof Larsson från Karlskrona som hade skrivit ut klubbens auktionslista inför auktionen.

– Jag har ringat in de jag är intresserade av här, bland annat 2 o 4 skilling banco. Nu går jag runt och tittar på dem sedan får vi se hur det går på auktionen, säger Jan-Olof Larsson.