Störningar i tågtrafiken framöver

BLEKINGE Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

Från och med måndag och två veckor framåt ställs tågen in mellan Önnestad och Kristianstad. Inga pågatåg kommer heller att köra till och från Karlshamn.

Anledningen är att Trafikverket utför banarbete vid Kristianstad C. Mellan den 20 november och 3 december ersätts därför all tågtrafik mellan Önnestad och Kristianstad med buss.

– Vi gör allt vad vi kan för att våra resenärer ska påverkas så lite som möjligt av banarbetet. Första veckan kommer vi att ha tågvärdar på plats på Kristianstad C, så att alla som reser hittar rätt, säger Mats Ohlsson, affärsutvecklare på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.

Han säger att det kommer att ta längre tid att resa under tiden som arbetet pågår.

– Vissa avgångstider har ändrats. Därför är det viktigt att söka sin resa i Skånetrafikens app eller på vår hemsida, säger Mats Ohlsson.

Det handlar om 900 meter dubbelspår som ska byggas i anslutning till Kristianstads bangård. Arbetet ska öka järnvägens flexibilitet och minska risken för följdförseningar.

Den 25–27 november byter Trafikverket även kontaktledningar mellan Hässleholm och Lund och då ersätts tåg med buss.

Fakta

Så här påverkas din tågresa

Pågatågen mellan Kristianstad – Bromölla – Karlshamn är inställda

Res i stället med öresundståg mellan Kristianstad – Karlskrona. Dessa tåg gör ett extra uppehåll i Fjälkinge.

För resa till Kristianstad via Hässleholm

Alla tåg ersätts med buss mellan Önnestad och Kristianstad. Reser du på sträckan Malmö – Lund – Hässleholm – Kristianstad eller mellan Helsingborg – Hässleholm – Kristianstad, byter du från tåg till buss i Önnestad.

För resa med ordinarie busstrafik

För resor mellan Malmö – Kristianstad och Lund – Kristianstad, kan du även resa med Skåneexpressen 1 och 2.

Visa mer...