Stort engagemang för försvunnen man

Nättraby Artikeln publicerades
Många vill hjälpa till att hitta den försvunne KHK-supportern som är försvunnen sedan i lördags. Här hjälper a-lagspelare i KHK till vid Missing peoples skallgång i Nättraby på måndagen.
Foto: Mattias Mattisson
Många vill hjälpa till att hitta den försvunne KHK-supportern som är försvunnen sedan i lördags. Här hjälper a-lagspelare i KHK till vid Missing peoples skallgång i Nättraby på måndagen.

Polisen har fått in många tips kring den man som försvann efter KHK:s match i lördags.

Omkring 200 personer, däribland flera KHK-spelare, deltog i Missing peoples sökinsats efter KHK-supporten på måndagen.

Mannen, som är i 50-årsåldern, sågs senast under den andra perioden i NKT Arena under KHK:s match mot Björklöven i lördags. Då var han klädd i en KHK-tröja och en svart keps. Sedan dess har ingen sett eller hört av honom.

Polisen har dock fått in flera tips från allmänheten kring försvinnandet. Ett av tipsen var en busschaufför som hade sett en man vid Silleboda busshållplats vid 3.30-tiden under natten mot söndag. Men när polisen begärde ut övervakningsfilmen från bussen visade det sig att det var en annan man.

Det hetaste tipset som polisen har fått in är ett vittne som ska ha sett en person som liknar den försvunne mannen ta en buss från Rosenholm till Kyrkvägen i Nättraby, i Dalby-området, vid 20-tiden på lördagskvällen. Polis kunde senare på måndagen bekräfta att den försvunne mannen setts kliva av en buss i Nättraby, och mannens mobiltelefon var vid tidpunkten uppkopplad mot en mast i Nättraby.

– Mannen bor inte i området och har heller ingen annan koppling till platsen, säger Michael Hesselberg.

Polisen följer nu upp flera andra tips som de har fått in från allmänheten.

– Vi har fått in många tips och vi tar tacksamt emot fler om man tror att man vet någonting om försvinnandet eller har sett något, säger Michael Hesselberg.

Polisen har även beställt en helikopter som ska leta efter mannen under tisdagen.

– Den ska utgå från Nättraby eftersom det är det mest intressanta området nu, men den kommer kunna söka av stora områden, även över Rosenholm till exempel, säger Hesselberg.

Ett sextiotal personer deltog i Missing peoples skallgång kring Vrängö i Nättraby på måndagen.
Foto: Mattias Mattisson
Ett sextiotal personer deltog i Missing peoples skallgång kring Vrängö i Nättraby på måndagen.

Polisen genomförde ingen egen sökinsats i Nättraby på måndagen men det gjorde däremot organisationen Missing people. Omkring 200 frivilliga deltog i en skallgång som utgick från Nättraby GOIF:s klubbstuga med start på måndagseftermiddagen. Sökinsatsen koncentrerades till området söder om Nättraby kyrka på östra sidan av Nättrabyån. Under söndagsnattens skallgång sökte man på västra sidan av ån.

Några av deltagarna i sökinsatsen var ett tiotal a-lagspelare från Karlskrona HK.

– Vi pratade om det i omklädningsrummet i morse och kände att vi ville ställa upp och göra något. Vi har aldrig gjort det här innan, det är första gången. Men det är en KHK-supporter och vi vill gärna hjälpa till, säger KHK-forwarden Marcus Westfält.

Se fler bilder från Missing peoples sökinsats här!

+ 4
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.