Tafsade på kvinna på uteställe – döms för sexuellt ofredande

KARLSKRONA Artikeln publicerades

En man i 20-årsåldern döms för sexuellt ofredande efter att ha tagit på en kvinnas bröst på ett uteställe i Karlskrona.

Det var förra året som kvinnan, som då var 18 år, gick till nattklubben tillsammans med en kompis.

Plötsligt kom det fram en för dem okänd man och tog tag i kvinnans ena bröst och samtidigt omfamnade henne. Efter att ha lyckats knuffa bort mannen gick hon till ordningsvakterna och pekade ut honom.

Mannen fick tillbringa natten på polisstationen, men minns inte att han blev förhörd av polis samma natt. Han säger också att han inte kommer ihåg själva händelsen.

Tingsrätten gör bedömningen att kvinnans berättelse är trovärdig, och får stöd av vittnen, och att det inte finns någon anledning att ifrågasätta den. Mannen döms därför för sexuellt ofredande till 40 dagsböter. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen förekommer sedan tidigare under ett avsnitt i belastningsregistret. Förra året dömdes han för sexuellt övergrepp mot barn till villkorlig dom och samhällstjänst.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.