Tafsande killar i badhus döms

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:Simon Paulin

Två killar från Karlskrona, 17 och 18 år gamla, döms i hovrätten för sexuellt ofredande i ett badhus i Växjö.

Duon ska ha tagit en ung flicka både på brösten, rumpan och mellan benen.

Händelsen inträffade den 23 januari förra året i en simhall i Växjö dit de båda killarna hade åkt tillsammans med andra unga killar från ett HVB-hem i Karlskrona kommun.

Man hade även med sig en personal vid det aktuella tillfället. Väl i bassängen sökte killgänget tämligen omgående kontakt med fyra yngre flickor i vattnet.

Enligt domen i tingsrätten, där 18-åringen dömdes till ungdomsvård för sexuellt ofredande och 17-åringen först friades från samma anklagelser, ska de båda ha börjat tafsa på en av flickorna vid en obevakad vattenruschkana.

En av killarna tog tag kring midjan på flickan, sedan gled händerna ner över hennes rumpa.

18-åringen ska ha tagit henne på brösten innanför badkläderna och senare tog han på sig simglasögon – för att flera gånger dyka ner under vattnet och försöka föra in fingrarna i underlivet på henne.

När flickan och hennes kompisar protesterade mot övergreppen skrattade pojkarna bara bort det.

Till slut ingrep en vuxen badgäst som även påtalade händelserna för badvakten. Då kördes en av pojkarna ut från simhallen.

Men tafsandet fortsatte ändå och den personal som var med vid tillfället ska ha försvarat pojkarna med att säga ”det var bara sånt de gjorde”.

Flickan ska i förhör ha sagt att hon kände sig äcklad, rädd och osäker efteråt, hon förstod först inte vad som hänt henne.

Båda killarna nekade hela tiden till anklagelserna.

I går kom dock domarna från Göta hovrätt, dit målet hade överklagats, som dömer både 17- och 18-åringen för sexuellt ofredande.

Den äldste döms till ungdomsvård och 17-åringen döms till 50 timmar ungdomstjänst.

Man ska även betala 7 000 kronor i skadestånd till den drabbade flickan.