Tårar, troschocker och spådomar

Karlskrona Artikeln publicerades
Linnea Henriksson
Foto: Hanna Franzén
Linnea Henriksson

Två gråtande artister och en konsert där byxorna åkte av.

Dessutom blev en spådom besannad.

Fredagens Hasslöfestival bjöd på flera överraskningar.

När lokale Caj Karlsson steg av stora scenen på Hasslöfestivalen var han klart tagen.

– Jag är ganska känslosam, men jag har aldrig tidigare börjat gråta fem gånger under en konsert, sade han till Sydöstran.

Caj Karlsson gav järnet, men han var klart berörd efter sin konsert med gästande artistvänner.
Foto: Hanna Franzen
Caj Karlsson gav järnet, men han var klart berörd efter sin konsert med gästande artistvänner.

Konserten hölls för att fira tioårsjubileum av turnén Tillsammans med Caj. Under lördagen fanns gästartister med som exempelvis Staffan Hellstrand, Linus Norda, Sofia Palmgren samt 73-årige Anders F Rönnblom.

Någon timme senare stod Nanna Dahl förväntansfullt längst fram vid stora scenen. Linnea Henriksson skulle nämligen uppträda snart.

– Jag har typ följt henne hela livet. Hon är min favoritartist, sade 16-åriga Nanna.

Så steg jublet när Linnea Henriksson klev in klädd i rosa dräkt och t-shirt. Redan från början släppte hon loss och dansade för fullt, så det kändes som tionde låten i en konsert och inte första.

– Baby, jag vill ha dig som vanligt, sjöng hon i första sången ”White” och fick genast med sig publiken.

När Linnea Henriksson skulle introducera ”Ingen annan” så föll några tårar.

– Jag blir lite tagen när jag har en liten tre månaders baby, som man inte fattade att man skulle få.

Under hitlåten ”Jag är lyckligare nu” släppte hon loss ordentligt, tog av sig kavajen, sparkade av skorna, hoppade runt på scenen, headbangade vilt, och svängde med håret.

Plötsligt så åkte byxorna av och hon stod där endast i en sorts tunn lång t-shirt, som ett slags nattlinne, som räcker till låren. Och så sjunger hon ”Du söker bråk, jag kräver dans, så det ryker om det. Linnea Henriksson hoppar ibland så att tröjan åker upp och publiken får ett par troschocker.

Efter konserten förklarar Linnea Henriksson den avklädda konserten för Sydöstran.

– Jag älskar show, men det blev ett oväntat klädbyte.

När hon tagit av sig skorna blev byxorna nämligen för långa så hon snubblade på dem. Därför var det bättre att ta av dem, tyckte hon.

– Fast jag var lite nervös, för jag hade för mig att jag klippt av tröjan före konserten.

Ulf Lundell drog igång sin konsert direkt och koncentrerade sig på musiken.
Foto: Hanna Franzén
Ulf Lundell drog igång sin konsert direkt och koncentrerade sig på musiken.

45 minuter senare stod Ulf Lundell på scen. Publiken var stor och det märktes att Lundell var fredagens dragplåster. Innan rockveteranen åkte på sin sommarturné förklarade han att han gjorde det för att rädda Sverige från en torka likt förra sommaren. För under hans turnéer brukar det alltid regna.

Hela fredagen var det dock fint och soligt väder. Men när Ulf Lundell kör andra låten ”Kär och galen” kommer de första dropparna. Sedan faller ett lätt regn och spådomen besannas. Gammal är äldst.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.