Team Sportia stänger i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Team Sportia i Karlskrona.
Foto: Thomas Törnqvist
Team Sportia i Karlskrona.

Total utförsäljning börjar på torsdag när varulager på 10 miljoner ska bort.

En brist på tillgängliga lokaler utanför centrum och höga kostnader för att flytta. Det är orsaken till att Team Sportia i Karlskrona nu har tagit beslutet att slå igen portarna. Detta var BLT först med att berätta.

Sydöstran erfor tidigare i veckan att butiken var på gång att stängas och under onsdagen bekräftades det av en av delägarna, Marcus Fransson.

– Ja, det är ett beslut som har vuxit fram sedan det blev klart att vi skulle behöva lämna den lokal vi har nu. Om vi skulle flytta så skulle det bli till en plats i externt läge, alltså utanför centrum, eftersom vi har så mycket cyklar. Men vi har inte kunnat hitta något med en hyra som fungerar för oss, säger han.

Butikens fyra fastanställda och ytterligare timanställda förlorar sina jobb, men enligt Fransson har man jobbat för att övergången ska bli så smidigt som möjligt. Flera anställda har även kunnat sluta genom naturliga avgångar.

Redan under torsdagen drar butiken igång en total utförsäljning. Ett varulager på över 10 miljoner kronor ska säljas ut.

– Vi vet att det kommer att ta tid att lämna lokalen och därför börjar vi redan nu.

– Butiken kommer att stängas senast den 15 december.

Förutom att utbudet av idrottsprylar blir mindre i Karlskrona förlorar även flera föreningar sin sponsor och leverantör av sportutrustning. Marcus Fransson berättar att flera avtal löper fram till årsskiftet, men att alla föreningar har blivit erbjudna att lämna sina avtal tidigare.

– Vi har haft en lång och fin relation till föreningslivet i Karlskrona och vi vill sluta med flaggan i topp. Vi vill inte ställa till med några problem för idrottsföreningarna, säger han.

Hur känns det för er att stänga butiken efter så många år?

– Det är förstås tråkigt, men som sagt har det varit ett beslut som har vuxit fram och för oss delägare känns det ändå som att det här var det bästa alternativet.