The Bones avslutar med punk från Blekinge

Norje Artikeln publicerades
The Bones festade ut årets Sweden rock med punk från Blekinge.
Foto: Mattias Mattisson
The Bones festade ut årets Sweden rock med punk från Blekinge.

Äran att avsluta årets Sweden rock festival föll på Karlskroniterna i The Bones.

Efter alla långväga gäster är det trevligt att höra något som är lite mer hemma.

Och mycket närmre än The Bones kommer man knappast, ja med undantag från kanske Sölvesborgsbandet Dust Bowl Jokies som inledde dagens spelningar.

Efter en lång vecka av rockfestande är publiken kanske lite trött, men det märks inte när The Bones drar igång sin sköna punk med inslag av rock 'n roll.

Foto: Mattias Mattisson

Spelningen på Sweden rock är inte bandets första, men det var ett tag sedan sist – 1999 – för att vara exakt.

Men det betyder förstås inte att de legat på latsidan, tvärt om. Ta bara det här året som exempel. I mars genomförde The Bones en turné i Tyskland tillsammans med Backyard Babies och i april gav de en konsert på hemmaplan med Glen Matlock.

Nå, det var då och nu är nu. Och nu var riktigt bra. Jonte ”Beef” Andersén slickar sig hela varvet runt på gitarrens hals och river loss. Budskapet är tydligt – låt oss festa ut denna festernas fest ordentligt!

+ 6
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.