Tidigt rekord för mat- och trädgårdsmässa

Karlskrona Artikeln publicerades
Den 4 och 5 maj är det åter dags för Blekinge mat- och trädgårdsmässa i Wämöparken.
Foto: Mattias Mattisson
Den 4 och 5 maj är det åter dags för Blekinge mat- och trädgårdsmässa i Wämöparken.

Redan innan anmälningstiden har gått ut har Blekinge mat- och trädgårdsmässa slagit sitt rekord för antalet utställare.

– Det ser positivt ut, säger Lars-Göran Prising, mässansvarig.

Den 4 och 5 maj är det åter dags för Blekinge mat- och trädgårdsmässa i Wämöparken som arrangeras för åttonde året. Redan i mitten av april var 52 utställare anmälda vilket är fem stycken fler än förra årets totala antal. Alltså slår mässan rekord. I skrivande stund är cirka tio av utställarna nya.

– Det är jätteskoj. Anmälningarna började komma in väldigt tidigt. Vi hade 20 stycken innan 1 mars, säger Lars-Göran Prising, mässansvarig från arrangören Lions Club Jarramas.

Han berättar att redan när mässan stängde förra året och de plockade ihop kom utställare och sa att de vill ha samma plats nästa år igen. Att de återvänder tror han beror på att de är nöjda. Arrangörerna har fått fin respons från utställarna. Bland annat får de beröm för att mässan är välarrangerad och för att de inte tar avgift för entré och parkering.

– När du tar inträde blir det inte så stor köpkraft när de väl är inne, förklarar Lars-Göran.

Den här gången kommer utställarna ifrån både Ystad, Linköping, Nässjö och Stockholm.

– Det är fantastiskt att det ger eko så långt bort. Spridningen är helt enorm, säger han.

Som vanligt dyker den omtyckta arboristen Christopher Gårner upp på mässans scen. Den uppskattade KA2-oktetten ska spela. Dessutom sjunger en barnkör under två tillfällen på lördagen. Lisa Syrén återkommer även som konferencier och det ska finnas en expertpanel på plats som svarar på besökarnas trädgårdsfrågor.

Bland de nya utställarna finns både mataktörer, en smed och försäljare av badtunnor. Affärsverken bygger på sin medverkan med att visa solceller.

Utöver det ska det finnas flera aktiviteter för barn. Det blir både fiskdamm, ansiktsmålning och så kommer det att finnas en lama i parken.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.