Tillfällig vägg kostar skattebetalarna miljoner

Karlskrona Artikeln publicerades
Idrottshallen i Karlskrona.
Foto:Mattias Mattisson
Idrottshallen i Karlskrona.

Karlskrona kommun kommer att stå för kostnad på tre miljoner kronor för en provisorisk vägg i idrottshallen.

Väggen behövs för att kunna ha verksamhet när den nya arenan byggs.

– Vi behöver ha verksamhet i idrottshallen och därför är denna investering är nödvändigt. Vi hade kunnat slå upp ett tält som en ersättningslokal för tio miljoner kronor, men nu väljer vi en vägg för tre miljoner kronor och det är mycket klokare, säger Peter Johansson (S), ordförande för drift– och servicenämnden.

Snart inleds arbetet med att riva Östersjöhallen där den nya eventarenan ska byggas.

För att kunna ha verksamhet i grannfastigheten Idrottshallen måste det sättas upp en provisorisk vägg när den ena läktaren rivs i Idrottshallen.

Väggen kostar tre miljoner kronor och den kostnaden vill inte Brinova stå för – därför landar notan i stället hos Karlskrona kommun.

- Före upphandlingen tog vi beslut att kommunen skulle stå för ersättningslokaler och därför ska inte denna utgiften läggas på Brinova, säger Peter Johansson.

Beslutet att skriva fram ett ärende om en investering togs i går på ett extra möte mellan politiker och tjänstemän från drift– och serviceförvaltningen.

– Frågan ska upp för beslut på nämnden i juni och kostnaden tas ifrån kommunstyrelsens reserv, säger Peter Johansson.

Ersättningslokaler för skolan under höst– och vårterminen är nu löst.

– Genom samverkan mellan gymnasieskolornas schemaläggare, idrottslärare samt friskolor och grundskolan har en lösning tagits fram. Det handlar om att komprimera tider, säger Karin Grimbe, projektledare för Karlskrona kommun.