Traditionell marknad firar 110 år

Lyckeby Artikeln publicerades
Det kommer bland annat att finnas karuseller på S:t Jacobi marknad.
Foto: Jonas Gustafsson
Det kommer bland annat att finnas karuseller på S:t Jacobi marknad.

Sedan 1909 har S:t Jacobi marknad arrangerats. Den 7 september är det dags igen. Då blir det traditionell marknad, musik, tivoli och mys med djur.

Den 7 september är det dags för 110-årsjubileum för S:t Jacobis marknad. Det är en traditionell marknad med knallar, hantverkare, karuseller, underhållning, servering och musik. För musiken står bland andra sångerskan Lena Pålsson det blir även dragspelsmusik. Dessutom ska det finnas djur på plats.

– Barnen kan rida på åsnor och ponnyer, klappa kameler och åka lamadjur med vagn. Det är lite annorlunda, säger Johan Törnström, marknadsgeneral.

Precis som tidigare år räknar arrangörerna med att det blir runt 100 utställare.

– Det är många som vill komma och det är alltid stort intresse, säger han.

Hantverkare blir det dock färre av.

– Hantverkarna blir äldre och då blir de färre, säger Johan.

S:t Jacobi marknad brukar ha mellan 10 000 och 12 000 besökare. Det tror han beror på att den har gjort sig ett namn.

– S:t Jacobi marknad var en av Blekinges större sommararrangemang förr. Då var det bara Lövmarknaden och S:t Jacobi marknad och det fanns inga festivaler. Det sitter väl i fortfarande, säger Johan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.