Två fordon i olycka på E22 – en till sjukhus

Ronneby Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Klockan 16.19 larmades räddningstjänsten om en trafikolycka på E22 mellan Karlskrona och Ronneby. Olyckan ska ha skett mellan Gärestad och Ronneby östra. Enligt larmet var flera fordon inblandade.

– Två personbilar har kolliderat med varandra. En person har förts med ambulans till sjukhuset, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisregion Syd, till Sydöstran.

I samband med olyckan rådde begränsad framkomlighet på E22 från trafikplats Ronneby Ö (58) till Leråkra, i riktning mot Kalmar. Runt klockan 17.00 kunde trafiken flyta på som vanligt igen.

– Det rörde sig om en påkörning bakifrån och de två inblandade bilarna kunde själva transportera sig in till vägkanten. För vår del handlade det mest om att sopa upp lite plastdetaljer och annat skräp. Vi var färdiga på en kvart ungefär, säger Stefan Ericsson, insatsledare vid räddningstjänsten östra Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.