Transammans öppnar i Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
Alexandra Nilsson är en av initiativtagarna till lokalavdelningen Transammans Karlskrona.
Foto:Transammans
Alexandra Nilsson är en av initiativtagarna till lokalavdelningen Transammans Karlskrona.

Stödföreningen för tranpersoner, Transammans öppnar en lokalavdelning i Karlskrona. De erbjuder bland annat fikaträffar för transpersoner och deras anhöriga för att stötta och skapa gemenskap.

Transammans bildades som ett projekt av några transpersoner och deras anhöriga i Västerås 2015. Detta för att stötta transpersoner och deras anhöriga och skapa en gemenskap genom träffar. Sedan dess har det startat upp flera lokalgrupper runtom i landet.

Nu öppnar de en lokalavdelning i Karlskrona.

– Idag är det många transpersoner som lider av psykisk ohälsa och som varken får rätt stöd eller förståelse. Det kan vara en stor omställning att komma ut som transperson, inte enbart för den enskilda individen utan även för familj, släkt och vänner. Då är det viktigt att få stöd, säger Alexandra Nilsson som är en av initiativtagarna till lokalavdelningen Transammans Karlskrona.

Transammans på andra håll i landet jobbar med utbildningarna "Transvänlig skola", "Transvänlig teater" och samtalsgrupper för närstående och har bland annat fått pris av kungen för sina insatser.

Karlskronaföreningen ska börja med öppna fikaträffar för transpersoner och anhöriga i alla åldrar under hösten. Den första träffen blir i slutet av oktober.

De startar även upp en Facebookgrupp för att bjuda in intresserade.