"Tre helt underbara dagar"

Karlskrona Artikeln publicerades
Malcolm och Robin Åkerman under fredagkvällen.
Foto:Hanna Franzén
Malcolm och Robin Åkerman under fredagkvällen.

Det var fint väder, troligen slogs tidigare års publikrekord och artisterna var nöjda, enligt arrangörerna. På söndagens poliskonferens var det inga grova brott att tala om.

– Festivalen blev precis som vi hoppades på. Vi är jäkligt glada i dag. Det blev tre helt underbara dagar, säger Robin Åkerman, produktionsledare för Paraply som tillsammans med Hasslö Goif, Hasslö musikförening och Karlskrona kommun hållit i arrangemanget.

Inte fler än två registrerade omhändertagande av personer enligt LOB gjordes av polisen i samband med Hasslöfestivalen. Således ser det ut som att helgen var trevlig för merparten av årets besökare.

– Helgen har varit väldigt lugn, säger Fredrik Stridmark, inre befäl hos polisen, vid söndagens presskonferens.

– Vi har inga anmälningar om sexuellt ofredande, vad jag vet om. Så det är trevligt.

På söndagseftermiddagen berättar Robin Åkerman, produktionsledaren, med något hes röst att helgen gick bra:

– Det har blivit en festival som ligger i framkant i sydöstra Sverige, med tanke om säkerheten. Vi har hela tiden försökt jobb i god kontakt med både polis, säkerhetspersonal och alkoholhandläggare. Det är väldigt roligt att se hur bra det sedan faller ut.

Hur går det i dag?

– Vi har den fina turen att det regnar i dag, och inte de andra dagarna. Det har varit mycket blöta saker när vi har packat ihop, men vi har kämpat på.

Blev det publikrekord för i år?

– Vi har ingen exakt publiksiffra. Men vi har räknat på det och summerar att det är rekord i både antal unika besökare och för alla tre dagar.

Har besökarna varit nöjda?

– Jag har sett mycket delningar via sociala medier. De åker båt, ligger på klipporna, grillar och har det härligt på Hasslö. Man fick hela paketeringen här ute, och det var vad vi siktade på. Många har varit glada över att det kommer barn och barnfamiljer.

Vad har ni fått för respons från artisterna?

– Per Gessle skrev på facebook att han trivdes som fisken i vattnet och tackade för det bästa gigget hittills i sommar. Även Eva Dahlgren, Pernilla Andersson, Miss Li har kommenterat att de har haft en fantastisk helg.

Blir det en festival nästa år?

– Vi har inget annat än ambitionen att fortsätta på den här resan med Hasslö musikförening och våra andra partners. Det har varit fantastiskt att kunna genomföra det här i skärgården och vara med och utveckla den här festivalen. Vi tar ett år i taget har vi sagt, så nu laddar vi batterierna för nästa år. Jag hoppas att det blir något, säger Robin Åkerman.