Tre miljonvinnare i Blekinge under 2018

BLEKINGE Artikeln publicerades
Under fjolåret vann tre Blekingebor miljonvinster på Svenska spel.
Under fjolåret vann tre Blekingebor miljonvinster på Svenska spel.

Blekingebor som har spelat på Svenska spels spel har haft tur under 2018. Under året fick länet tre nya miljonvinnare.

Blekinge fick tre nya miljonvinnare genom att spela på Svenska spel under 2018. Tillsammans vann de drygt 6,1 miljoner kronor, en på Lotto, en på Stryktipset och en på Klöver-triss.

– Den första av Blekinges tre miljonvinster gick i augusti till en svårfångad man från Karlshamn. När vi väl fick kontakt berättade vinnaren att han hade blockat våra samtal eftersom det var ett nummer som ringt sent på lördagskvällen. Han förstod helt enkelt inte vad det handlade om. Ett sådant samtal blir så klart minnesvärt, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel tur i ett pressmeddelande.

Under året har också tre personer från länet skrapat på Triss i tv. De vann tillsammans 2,9 miljoner kronor, vilket är mer än sex gånger så mycket som året innan.

– Det förklaras av att en Klöver-trissvinst på totalt 2 700 000 kronor gick till en man Holmsjö i Karlskrona, vars dotter skrapade fram 15 000 kronor i månaden i 15 år åt honom, säger Pierre Jonsson.

Totalt delade Svenska spel ut hela 356 miljonvinster till ett värde av över 1,5 miljarder kronor under 2018.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.