Trollkarlens fjärde bok är här

KARLSKRONA/STOCKHOLM Artikeln publicerades
Daniel Karlsson är mest känd som trollkarl men gör nu också karriär som författare.
Foto:Martin Lundström
Daniel Karlsson är mest känd som trollkarl men gör nu också karriär som författare.

Han är trollkarl på tv men också barnboksförfattare. Nu kommer Daniel Karlssons nya bok Signes äppelträd.

Förra året rivstartade Daniel Karlsson, från Nättraby, sin författarkarriär när han släppte tre barnböcker på kort tid. Efter det har han fortsatt i samma takt och 15 juni släpps hans nya bok, Signes äppelträd, som handlar om honom själv som barn.

– Jag flyttade till Nättraby när jag var åtta år men innan dess bodde jag i Döshult utanför Helsingborg. Jag har drömt om att få skriva om min uppväxt där. Det här är också den första boken där jag känner att jag verkligen har hittat min stil, berättar han.

Stilen kan beskrivas som en blandning mellan verklighet och fantasi.

– Alla mina historier börjar med att jag improviserar för barnen hemma. Den här började med att jag sa att det bodde en tiger i ett äppelträd när jag var liten. Sen kom jag att tänka på min granne Signe som jag ofta var hos, som alltid gjorde äggtoddy och berättade om hur det var när hon var liten. Och så fick tigern helt enkelt flytta in hos henne.

Daniel har redan flera böcker till på gång och konstaterar att till hösten kommer han ha gett ut totalt sju böcker. En av dem som är på gång är Legenden om Thord som Daniel beskriver som "det sjukaste jag någonsin skrivit". Just nu skriver han också på en bok för vuxna.

– Jag hade en idé om chokladpudding. Boken handlar om Bengt och hans fru som lovar varandra att leva ett mer hälsosamt liv. Men så blir Bengt så sugen på chokladpudding så han går och köper det. Sedan börjar han ljuga om det och det blir värre och värre. Det är lite som en fars kan man säga.

Fakta

Daniel Karlsson

Ålder: 38 år

Från: Helsingborg/Nättraby

Bor: Stockholm

Familj: Sambo: Ann-Elise och barnen Linnea, Kevin och Alexander

Gör: Trollkarl och författare

Tidigare böcker: Hjälp! Ett lejon har ätit upp mamma och pappa!, Bröderna Troll flyttar hemifrån och Finurliga figurer med kuliga kulörer.

Visa mer...