Turistchefen beklagar vandrarhemmets stängning

Karlskrona Artikeln publicerades
Centrala Karlskrona blir nu ett vandrarhem fattigare.
Foto: Mattias Mattisson
Centrala Karlskrona blir nu ett vandrarhem fattigare.

– Det är förstås tråkigt, men jag tror inte det får några mer långtgående konsekvenser. Turisterna hittar helt säkert andra lösningar.

Vandrarhemmet på Nya Skeppsbrogatan slår igen. Kommunen behöver de 18 rummen för studentboende även över sommaren. Tidigare har även vandrarhemmet på Bredgatan släckt ned.

– Det är förstås tråkigt; vi ser ju helst att vi har ett så brett utbud av boendealternativ som det bara är möjligt, säger Karlskronas turistchef Terje Pedersen till Sydöstran.

– Men samtidigt tror jag alltså inte att konsekvenserna blir så särskilt stora. Vi har ju trots allt ändå kvar några stycken; på Drottninggatan, på Gullberna Park och i Lyckeby. Och vad jag förstår har Hotell Siesta också öppnat upp sin hosteldel igen. Och så har vi Aspö lotstorn, och en rad andra alternativ inte alltför långt ifrån Karlskrona.

– Men jag tror däremot helt säkert att vandrarhemmet på Nya Skeppsbrogatan blir saknat; det har ju varit fullbelagt över somrarna, och skattats högt.

Det har aldrig varit aktuellt för Karlskrona kommun att erbjuda någon slags trygg ”kommunlösning”, i egen regi.

– Nej, det är näringslivet som ska driva vandrarhem, det är inte alls vår roll. Däremot gör vi ju allt för att stödja dem på olika sätt, bland annat genom att marknadsföra deras existens, menar Terje Pedersen.

– Och ibland dyker det också upp någon ny privat aktör, när någon annan försvinner.