Människorovet: Tvingade av offret bankkort och kod – lämnade honom bakbunden

Karlskrona Artikeln publicerades
Den efterlyste rånaren hade hört att polisen sökte honom, och han överlämnade sig därför självmant under sena onsdagskvällen.
Foto: JESSICA GOW
Den efterlyste rånaren hade hört att polisen sökte honom, och han överlämnade sig därför självmant under sena onsdagskvällen.

Den unge Trossöbo som hemsöktes av rånare i sin bostad sent i tisdags kväll, och bands vid ett element, bestals på värden för tiotusentals kronor.

Alltsammans skedde under samtidigt våld, och även under knivhot.

En av de utpekade gärningsmännen greps sedan redan under natten, medan den andre överlämnade sig självmant till polisen under onsdagskvällen. Båda kommer sannolikt redan i morgon att ställas inför häktningsdomstolen, misstänkta för människorov, alternativt olaga frihetsberövande, misshandel och grov stöld.

En av männen dömdes nyligen för misshandel, medan den andre är ostraffad.

De båda nu anhållna männen trängde sig in hos Trossöbon i tisdags kväll. Enligt anmälan bakband de honom, slog honom, och hotade honom med en kniv. De stal de kontanter han hade hemma, enligt uppgift mellan 18- och 20 000 kronor, en iPhone, en iPad och även en laptop – men de tvingade också till sig Trossöbons bankomatkort, och koden. I en uttagsautomat plockade de därefter ut mellan 12- och 13 000 kronor i kontanter från hans konto.

De hade strax dessförinnan lämnat Trossöbon inlåst, och bunden vid ett element. Efter att ha hört rop på hjälp från lägenheten reagerade så småningom en granne, och larmade polis.

Trossöbon togs därefter till sjukhus för att få sina skador omsedda. Dessa var emellertid inte av allvarligare natur.

– Motivet är okänt. De båda anhållna nekar till brott, säger kammaråklagare Lena-Marie Bergström till Sydöstran. I morgon kommer hon att begära de båda häktade.

Enligt Trossöbon har han aldrig tidigare haft med de två männen att göra, mer än att han varit skolkamrat med dem, och därför kände dem till namnen.