Upprörd förälder: "Rasister försöker ta över vår skola"

Ronneby Artikeln publicerades

Många föräldrar till barn på Thoren Framtid skäms och lider över den bild som "enstaka, hätska krafter" nu ger av skolan. – Vi har alla ett ansvar att ta emot de nyanlända barn som finns i Sverige, säger en av dem.

– Vi är flera som absolut inte står bakom de rasistiska och avskyvärda värderingar som nu försöker ta makten över en annars så fin skola, säger en förälder till Sydöstran.

– Vår rektor har också tagit tydlig ställning, men mot sig har hon några starka personligheter som inte verkar sky några medel. Som försökt piska upp rena lynchstämningen mot 12-åriga barn!

– Många föräldrar har också fått med sig en oro hem, som i förlängningen skulle kunna påverka våra egna barn till dumheter.

Flera föräldrar har också varit i kontakt med kommunen för att man därifrån ska sätta ned foten, för att mota eller åtminstone bemöta de här farliga krafterna, uppger man.

– Men där säger man bara att det inte är deras sak att agera. Vi tror inte de är medvetna om vad det är som händer. Inser allvaret.

Majoriteten av föräldrarna har haft i sammanhanget rätt hovsamma anmärkningar mot att Start Soft skulle etablera sig i huset. – Skolgården ser ut som en lervälling, en trappa är hal, brant och farlig. Vi har ifrågasatt antalet elever i huset. Av detta håller det nu i stället på att piskas upp ett bottenlöst hat mot små och utlämnade barn.

– Man kan ha åsikter om migrationspolitik, men nu finns de här barnen här, och då är det också allas vårt ansvar att ta emot dem på bäst möjliga sätt.

– Inte piska upp ett drev mot dem.