Utökad tågservice skapar nya jobb i Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades

185 nya personer ska anställas inom SJ i södra Sverige.

Det skapar nya arbetstillfällen i Karlskrona.

I december tar SJ över trafikutförandet av Öresundstågen i åtta år framöver.

Det nya avtalet innebär att 185 nya arbetstillfällen skapas i södra Sverige.

”De cirka 185 nya arbetstillfällen som kommer att skapas under två år kommer att fördelas på de sju städerna Malmö, Hässleholm, Helsingborg, Göteborg, Halmstad, Kalmar och Karlskrona. De nya tjänsterna består av tågvärdar, underhåll- och teknisk service samt städ.”, skriver Blekingetrafiken i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innehåller också ännu fler parametrar som sätter kunden i centrum.

– Vi har ställt tydliga krav om punktlighet, kundservice, förbättrat underhåll och en väl fungerande ersättningstrafik. SJ är det företag som i denna upphandling kunnat visa på bäst kvalité till lägst pris. Därför ser vi fram emot ett gott samarbete med SJ med fokus på både nuvarande och nya kunder som väljer resa hållbart med Öresundstågen, säger Peter Christensen (L), ordförande i trafiknämnden i Region Blekinge, i ett pressmeddelande.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.