Vändningen – Gymnastikklubben kan få en ny hall

Karlskrona Artikeln publicerades
Kommunen kan skjuta till extra pengar till gymnastikhallen.
Foto:Mattias Mattisson
Kommunen kan skjuta till extra pengar till gymnastikhallen.

Karlskrona kommun behöver skjuta till 15 miljoner kronor extra till gymnastikhallen på Rosenholm – något styrande politiker sa nej till.

Men nu har kommunalrådet vänt i frågan.

– Det handlar om en viktig satsning för klubben och för barns hälsa i kommunen. Ur ett jämställdhetsperspektiv är det viktigt med en satsning på en sport med många tjejer. Vi ska göra ett försök att hitta en lösning, säger Patrik Hansson (S), kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.

Som Sydöstran berättade i går kan Karlskrona GF med 900 medlemmar tvinga barn att sluta från klubben – eftersom de har akut platsbrist.

Klubben har i flera år jobbat för att bygga ut gymnastikhallen på Rosenholm.

Prislappen har stigit i flera omgångar och efter en ny utredning från drift– och serviceförvaltningen kommer bygget att gå på cirka 26 miljoner kronor.

Vilket betyder att kommunen måste skjuta till 15 miljoner kronor extra – som inte finns budgeterade.

– Jag har därför gett kommundirektören i uppdrag att se över investeringsbudgeten. Där vi ska titta på om det finns någon annan investering som vi kan skjuta på eller stryka för att få fram pengar till hallbygget, säger Patrik Hansson.

Kommunalrådet öppnar också dörren för att göra förändringar i det förslaget som gäller.

– Klubben är öppen för kompromisser. Därför vill jag att föreningen och kommunen ska diskutera om man kan bygga hallen på ett sätt som blir billigare, säger Patrik Hansson.