Vändningen: Så kan Liberalerna svika M

KarlskronaIkväll samlas Centerpartiets medlemmar för att välja om de ska förhandla med Socialdemokraterna eller alliansen. Som Sydöstran berättade igår finns det tendenser som pekar på att . Enligt uppgifter till Sydöstran vill flera företrädare för Centerpartiet se ett majoritetsstyre. Trots att Liberalerna gett sin gruppledare i uppdrag att förhandla med alliansen så kan deras inriktning enligt uppgifter förändras om Centerpartiet väljer att samarbeta med Socialdemokraterna. Artikeln publicerades
M-duon Carl–Göran Svensson och Camilla Brunsberg vill se ett alliansstyre i Karlskrona där Börje Dovstads Liberalerna ska ingå.
M-duon Carl–Göran Svensson och Camilla Brunsberg vill se ett alliansstyre i Karlskrona där Börje Dovstads Liberalerna ska ingå.

Ikväll väljer Centerpartiet inriktning om de vill styra ihop med Socialdemokraterna eller Moderaterna.

Deras beslut kan få Liberalerna att tänka om.

– Skulle Centerpartiet välja bort alliansen så talar en hel del för att Liberalerna gör samma sak, säger en källa med insyn i Liberalerna till Sydöstran.

Under måndagskvällen samlades Liberalernas medlemmar i Karlskrona för att ta ställning till om de vill styra i minoritet med en borgerlig allians eller i majoritet med en stor koalition som leds av Socialdemokraterna.

Beskedet blev som Börje Dovstad önskat under måndagen att Liberalerna ska förhandla med alliansen.

– Jag har meddelat Socialdemokraterna att Alliansen är ett intressant alternativ, sa Börje Dovstad, till Sydöstran igår.

Om Centerpartiet och Liberalerna vill fortsätta samarbeta med Socialdemokraterna behöver de värva över Kristdemokraterna för att få ett majoritetsstyre.

Kristdemokraterna beslutade under ett styrelsemöte igår att inte förhandla med Socialdemokraterna.

Något som skulle tala för att Kristdemokraterna skulle ingår i ett S-styre är att partierna närmat sig varandra i flera Blekingekommuner. S-ledarna Sara Rudolfsson i Olofström och Per-Ola Mattsson i Karlshamn vill båda samarbeta med Kristdemokraterna i sina kommuner.