Vapenskåp bytet vid inbrottsvåg

Karlskrona Artikeln publicerades

Tre färska inbrott med ett möjligt samband upptäcktes under fredagseftermiddagen i de norra kommundelarna. Vid ett av dem stals ett vapenskåp.

Vad som fanns i vapenskåpet, som stals i ett hus i Larumstrakten, utanför Fridlevstad, är i nuläget oklart eftersom ägaren befinner sig på semester. Huset är för närvarande föremål för renovering, och inbrottet upptäcktes av en hantverkare.

För någon vecka sedan hände exakt detsamma i Holmsjötrakten. Ett hus under renovering utsattes för inbrott, och även där stals ett vapenskåp, innehållande fem jaktvapen.

Om det var det vapenskåpet som någon dag senare hittades brinnande utanför Johannishus är i nuläget oklart.

I huset utanför Fridlevstad stals förutom vapenskåpet även diverse badrumsinredning.

Men i fredags upptäcktes också inbrott i en lada i Viötrakten, strax norr om Rödeby. I ladan fanns sju låsta förråd, innehållande bland annat verktyg och maskiner. Samtliga hänglås var uppklippta, men det är ännu oklart vad som tillgripits.

En stund dessförinnan upptäcktes ett inbrott i ett fritidshus i Bökegöl utanför Rödeby. Vad som stulits är okänt eftersom polisen ännu inte kunnat nå ägaren.

I lördags natt upptäckte en ledig polisman två av honom tidigare välkända män i en bil på en mindre väg i Nättrabytrrakten. Den 30-årige föraren, körkortslös, var drogpåverkad, och såväl han som hans passagerare, som är i 60-årsåldern, är tidigare kända för tillgreppsbrottslighet.

De hade ingen förklaring till varför de befann sig på den lilla vägen mitt i natten.