Verateatern fyllde jämnt och gjorde succé

Karlshamn Artikeln publicerades
Verateatern firar 15 år och blickar framåt mot nya utmaningar. "Vi vill ju ständigt utmana och överraska publiken" säger Niklas Holtne.
Foto:Gunnel Persson
Verateatern firar 15 år och blickar framåt mot nya utmaningar. "Vi vill ju ständigt utmana och överraska publiken" säger Niklas Holtne.

2017 var året då Verateatern fyllde 15 år. Det var även året då biljetterna till höstens show sålde slut innan de knappt hunnit släppas.

Vilket framgångsår 2017 var för Verateatern! I somras träffade Sydöstran Karlshamnskillarna som då berättade den långa och intressanta berättelsen om hur de blev ett sammansvetsat underhållningsgäng som får publiken att ställa sig på kö för att få en biljett.

– Det verkar vara ganska många som blivit förvånade över att vi varit i gång i 15 år. De flesta känner nog till oss från nystarten år 2010 så det var roligt att kunna berätta om vägen fram till dit vi är i dag, säger Niklas Holtne.

För att fira 15-årsdagen satte han, Povel Andersson, Victor Berg och Carl Ingvarsson ihop en jubileumsföreställning där både nytt material och publikens favoriter sattes ihop till en show på &Vin i Karlshamn.

Det skulle visa sig att nostalgi gick hem.

– Biljetterna sålde slut i ett nafs! Då bestämde vi oss för att släppa biljetter till extraföreställningar och de gick också åt på en gång. Vi är väldigt glada och ödmjuka över att ha en så hängiven hemmapublik, säger Holtne.

Verateaterns medlemmar har börjat fundera på vad som ska hända under det kommande året. Planerna är fortfarande grumliga och just nu verkar Niklas Holtne främst vilja njuta av 2017 års framgångar.

– Efter så många slutsålda föreställningar får vi passa på att njuta lite.