”Vi har aldrig sett något syfte med att söka årliga bidrag”

Karlskrona Artikeln publicerades
Sophia Ahlin, ordförande i föreningen Karlskrona Pride.
Foto: Johan Hultgren
Sophia Ahlin, ordförande i föreningen Karlskrona Pride.

Deltagarna i årets Prideparad uppmanades att bidra med tio kronor vardera. Nu berättar Prides ordförande om hur det ekonomiska läget ser ut.

I år var det sjätte gången som Prideveckan arrangerades i Karlskrona och den 1 juni tågade hundratals människor i Pridtåget som gick från Stumholmen till Stortorget. De som deltog i paraden uppmanades att swisha tio kronor vardera till föreningen Karlskrona Pride.

– Vi fick in runt 2 000 kronor och vi är tacksamma för det. Det var många som ville bidra. Pengarna gick till att bekosta ljudanläggningen. Swish-kontot kostar oss lika mycket som pengarna vi fick in. Innan fick vi ett litet bidrag från kommunen, men det fick vi inte i år, säger Sophia Ahlin, ordförande i föreningen Karlskrona Pride och fortsätter:

– Förra året kunde man också swisha till föreningen.

Hon berättar att föreningen har väldigt få utgifter.

– Kommunen och andra aktörer ställer upp. Vi har en överenskommelse över vad vi behöver. Vi har fått väldigt bra stöttning från kommunen som köper in flaggor, banderoller och målar gator. De vill uppmärksamma Prideveckan, säger hon.

Föreningen har inga planer på att ansöka om bidrag.

– I början hade vi ett eventbolag som stöttade oss exempelvis med t-shirts, men de utgifterna har vi inte i dag. Och vi har aldrig sett något syfte med att söka årliga bidrag. Det brukar alltid lösa sig.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.