Vykorten kom fram - efter tre år

Karlskrona Artikeln publicerades
Jonny och Ann-Britt skickade vykort från resan i Sydamerika för tre år sedan. I veckan kom korten fram.
Foto:Privat
Jonny och Ann-Britt skickade vykort från resan i Sydamerika för tre år sedan. I veckan kom korten fram.

För tre år sedan reste Jonny Samuelsson och hans fru Ann-Britt runt i Sydamerika, och skickade vykort till vänner och familj. Nu i veckan kom de fram.

Den senaste tiden har Postnord fått ta emot hård kritik, med larm om försvunnen, försenad och förstörd post. Här kommer dock en posthistoria som slutade lyckligt.

För tre år sedan reste Jonny Samuelsson från Sturkö runt i Sydamerika med Rosa bussarna. När han och frun Ann-Britt besökte den lilla staden Puno vid Titicacasjön i Peru passade han på att lägga några vykort på lådan, sen tänkte han inte mer på det.

– Men i måndags fick jag ett sms från min son som tackade för vykortet. Jag har gått och trott att alla kom fram, så jag blev verkligen förvånad, säger Jonny Samuelsson.

Jonny gjorde ett inlägg på Facebook där han berättade om vykortet som kom fram tre år för sent. Då visade det sig att ytterligare vänner fått vykort från Sydamerikaresan i veckan.

– Det är kul att de kom fram i alla fall, nu är det fyra totalt som har fått vykort.

Efter kontakt med reseledaren som var med på resan hittades en möjlig lösning på vykortsmysteriet.

– Hon tog upp det här med de nuvarande reseledarna, och det verkar som att postlådan i Puno inte har tömts på alla de här åren, säger Jonny.

Kommer du fortsätta skicka vykort på kommande resor?

– Ja, jag tycker att det är jättekul att både skicka och få vykort. Men nu för tiden brukar jag använda mig av en app i mobilen där man kan skicka vykort med sina egna bilder.