Wellnessfestivalen intar snart Karlskrona

Karlskrona Artikeln publicerades
I år flyttar Wellnessfestivalen från Brunnsparken i Ronneby till Wämöparken i Karlskrona.
Foto:Maths Olsson
I år flyttar Wellnessfestivalen från Brunnsparken i Ronneby till Wämöparken i Karlskrona.

För första gången ska Ronnebys Wellnessfestival i år hållas i Karlskrona. Och förutom nytt ställe blir det även premiär för gratis inträde.

Den 20-21 augusti hålls Wellnessfestivalen i Wämöparken i Karlskrona för första gången sedan den startade för sex år sedan. Alla tidigare år har festivalen hållits i Brunnsparken i Ronneby. Men förra årets låga besöksantal fick festivalledningen att ta till en drastisk förändring.

– Det har aldrig varit ett jättestort intresse för festivalen i Ronneby och någon gång måste vi ju tjäna på det med tanke på all tid vi lägger ner på det, så vi bestämde oss för att flytta det till Karlskrona istället så att det förhoppningsvis ska koma mer folk, säger Susanne Cederholm, ordförande för Wellnessfestivalen.

I Wämöparken finns det redan bland annat scener och toaletter, vilket betyder att arrangörerna inte behöver ordna med det innan festivalen. Vilket också är en anledning till flytten.

– En annan nyhet för i år är att det är gratis inträde, säger Susanne Cederholm.

Så vad bjuder Wellnessfestivalen på i år då? Jo det blir allt ifrån healing till öronakupunktur och steppkurser samt flera olika föreläsningar. Bland annat med Maria Unell från föreningen Miljöresurs Linné som föreläser om mattrender inför framtiden, och tar upp bland annat insekter, närproducerad mat.