Youtube-stjärna kom till Ramdala skola

RAMDALA Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

I våras vann två klasser på Ramdala skola programmeringstävlingen Kodkampen. I dag torsdag fick de besök av Youtube-stjärnan Vlad Reiser.

Då arrangerades nämligen "Ramdalahacket" av den ideella föreningen Kodcentrum och tv-kanalen Nickelodeon som står bakom tävlingen med syfte att låta barn få testa på programmering och kodning på ett lekfullt sätt.

I våras fick de tävlande remixa sin egen version av två av Marcus & Martinus hitlåtar och skapa en musikvideo till remixen. De vinnande bidragen, som tog hem juryns pris, var skapade av Melcer Swensson och Henrik Karlsson som nu går i årskurs 5 respektive årskurs 6 på Ramdala skola.

Under torsdagen samlades årskurs 4, 5 och 6 i gympasalen för att lära sig ännu mer om programmering. De fick också chans att ställa frågor till den populära youtubern Vlad Reiser som var på plats – till barnens stora förtjusning.

– Jag har följt honom i typ tre år. Det känns jättecoolt att han är här. Jag har undrat så länge om jag någonsin skulle få träffa honom, säger Loke Nordström.

Själv säger Vlad Reiser, 24, att han tycker att det är jätteroligt att få komma till Ramdala skola för att svara på frågor och inspirera.

– Att koda är framtidens redskap. Det är kul att de får göra det nu. När jag gick i skolan fanns det ingenting sådant, säger han.

Förutom att eleverna fick testa att programmera i det webbaserade kodarverktyget Scratch var det också prisutdelning där Melcer Swensson och Henrik Karlsson fick ta emot ett varsitt diplom och applåder.