Kultur & Nöje

Ola Lindholm döms för narkotikabrott

Kultur & Nöje Artikeln publicerades

Tv-profilen Ola Lindholm stod åtalad för ringa narkotikabrott efter att ha lämnat ett positivt urinprov vid en fotbollsmatch i Stockholm i våras.

Han påstod dock att han inte medvetet knarkat, en förklaring som tingsrätten inte köper.

Klockan 11.00 i dag dömdes han till dagsböter på totalt 1 500 kronor för brottet.

Den före detta barnprogramledaren, tidigare chefredaktören för Kamratposten och Karlshamnssonen har hela tiden hävdat sin oskuld och att han inte medvetet tagit droger.

I Solna tingsrätt i förra veckan vägrade han däremot svara på frågor om vad som hände vid fotbollsmatchen mellan AIK och Mjällby AIF på Råsunda i april.

– Omständigheterna gör att det blir svårt att berätta det för här i lokalen sitter folk som har som uppgift att exploatera mitt privatliv och jag kan inte ta det. Jag vet i dag och har vetat hela tiden att jag är oskyldig. Jag har bara en sak kvar att försvara och det är mitt privatliv, och det tänker jag försvara till varje pris, sa Ola Lindholm, enligt Aftonbladet.

Ola Lindholm har starkt kritiserat framför allt kvällspressen för hur de rapporterat om fallet. I tv-programmet Hübinette på SVT berättade han vidare om varför han väljer att hålla tyst.

– Nu handlar det om att skydda mig själv och min familj för en fortsatt uthängning, och för fortsatta sliskigheter och oschysstheter. Det är viktigare än att slippa några tusenlappar i böter. Det får bli kostnaden för min tystnad. Jag vet ju dessutom själv att jag är oskyldig. Och media har faktiskt inte rätt att få veta allt om mig.

På tisdagen valde tingsrätten att fälla Ola Lindholm för ringa narkotikabrott. De anser att hans berättelse om att han inte medvetet knarkat inte är trovärdig. Detta eftersom han valt att inte lämna några konkreta detaljer om det inträffade. Straffet blev 30 dagsböter per 50 kronor, totalt 1 500 kronor. Han ska också betala 500 kronor till brottsofferfonden.

Sedan avslöjandet om det positiva urinprovet har han lämnat sina uppdrag inom Kamratposten och SVT.