Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Felparkerade bilar har forslats bort

Problemet med felparkerade bilar utanför festivalområdet gjorde att tre bärgningsbilar fick kallas in och forsla bort dem.
Norje • Publicerad 9 juni 2018
Både bussar och taxibilar har haft svårt att komma till på grund av trafikstockning och felparkeringar.
Både bussar och taxibilar har haft svårt att komma till på grund av trafikstockning och felparkeringar.Foto: Johan Hultgren

– I torsdags kväll var det otroligt många bilar som stod på platser som är reserverade för taxibilar, säger Mats Natvig, vd för Sweden Rock Festival.

Taxibilarna kom bara fram till rondellen. Sedan tog det stopp. Logistiken med taxi fungerade inte alls när festivalbesökare skulle till och från festivalen på kvällarna.

Annons

– Parkeringsförbudet är tydligt skyltat, men folk ställer sig där ändå och tar risken att få böter, säger Mats Natvig.

Med tillstånd av polisen bogserades därför bilarna bort.

– Vi har haft tre bärgningsbilar igång, säger Mats Natvig.

Det har också tidvis varit problem med busstrafiken på grund av felparkerade bilar och trafikstockning.

På söndag befaras stillastående trafik på gamla E22:an. Festivalledningen vädjar därför bilister som lämnar Norje att köra norrut till E22 – även om de sedan ska resa söderut hem.

– När campingarna töms blir det otroligt trångt. En orsak är att vi har sålt fler tredagarsbiljetter och färre endagsbiljetter i år, säger Mats Natvig, som i övrigt är mycket nöjd med årets festival.

Anders NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons