En hyllning till detta fantastiska land

Ledare Artikeln publicerades

Sveriges nationaldag har precis varit och vad passar då bättre än en hyllning till detta fantastiska land? I det hat jag får utstå som politiker och engagerad i provocerande frågor som rasism och feminism så är det ord jag blir kallad för allra mest ”landsförrädare”.

Det sägs att jag inte älskar mitt land, att jag förstör det här landet och att jag borde dra härifrån. Att jag inte är en ”riktig svensk”. Inget kunde vara mer falskt. Jag älskar Sverige. Med varenda centimeter i min kropp älskar jag det här landet.

Jag är fullt medveten om vilket privilegium det är att födas, växa upp och bo i Sverige. Vi ligger i toppen på alla mätningar som är positiva. Vi är ett av de mest jämställda länderna, vi har ett helt otroligt skyddsnät, vi har fantastisk sjukvård till väldigt subventionerade priser, vi har gratis skola, vi har en fungerande demokrati - jag kan fortsätta i evigheter.

Det finns få länder som har kommit så långt som Sverige. Och även om vi har mycket jobb kvar att göra för att komma dit vi vill så är det inte det jag vill fokusera på i denna text. Det jag fokuserar på i de flesta av mina texter är att synliggöra brister och problem och lägga fram mina tankar kring vad lösningarna på dem är.

Hur vi ser på Sverige skiljer sig runt om i landet. Jag önskar att

– Alla kunde se vilket fantastiskt land vi bor i.

- Vilja dela med sig av det till fler människor istället för att vilja ha allt för sig själv.

För mig är inte det svenskt. För mig är det svenskt att vara solidarisk och kamratlig. Att hjälpa människor i nöd oavsett vad för sorts nöd det handlar om. Att tillsammans var och en efter förmåga bidra till att bygga det här landet ännu starkare och ännu bättre.

Bara tillsammans kan vi lyckas med det. Valet 9e september är avgörande, vilket Sverige vill du ha? Ett som håller ihop eller ett som ställer grupper emot varandra?