Okunnigt om LAS

Ledare Artikeln publicerades
Carola Lemne, vd för Svenskt Näringsliv kritiseras av regeringen för "chockerande okunnighet" om LAS, Lagen om anställningsskydd. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Carola Lemne, vd för Svenskt Näringsliv kritiseras av regeringen för "chockerande okunnighet" om LAS, Lagen om anställningsskydd. Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Så är vi inne i valåret 2018. Det nya politiska året började med ett rejält slag i luften. Svenskt Näringslivs vd, Carola Lemne delade ut luftslaget mot ett kärt hatämne hos arbetsgivarorganisationen; LAS, Lagen om anställningsskydd.

Hon gav en nyårsintervju för Dagens Nyheter som satte rubriken "Vi anklagas för att vilja mörda den svenska modellen." Men det uttalandet väckte inga starka reaktioner.

Det var i stället nedanstående ord om LAS av Lemne som fick fackföreningsrörelsen att reagera och även landets arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, S : " Behöver du skifta från 200 arbetare på fabriksgolvet till 20 ingenjörer blir det jättesvårt, då kan du inte hävda arbetsbrist, då handlar det i stället om att arbetet ändrat karaktär. Den typen av omställning fungerar inte i Sverige i dag, och då lägger många hellre ned och flyttar verksamheten någon annanstans. Det är ju hål i huvudet".

Ylva Johanson skrev på Twitter: "Om Carola Lemne är rätt citerad i denna dn-intervju av kunniga Tove Nandorf blottläggs en närmast chockerande okunnighet om LAS och begreppet arbetsbrist av vd:n för Svenskt näringsliv." Reportern på DN svarar att Lemne sagt att hon blivit rätt citerad.

På sociala medier är det flera fackliga företrädare som häpnar över okunnigheten om LAS i Svenskt näringslivs ledning. Även en borgerlig politiker reagerar. Johan Enfeldt, liberal vice gruppledare i landstinget Uppsala skriver på Twitter. "Sjukt pinsamt för Svenskt Näringsliv att deras VD visar så här bristande kunskaper om LAS."

Den som bäst reder ut begreppen om LAS är partipolitiskt obundna TCO, Tjänstemännens Centralorganisation. Juristen Samuel Engblom konstaterar att turordningsreglerna tillämpas vid uppsägningar på grund av arbetsbrist. Det bestämmer arbetsgivaren ensidigt. Turordningslistor görs upp för varje arbetsplats separat och för varje avtalsområde. Normalt konkurrerar inte fabriksarbetare med ingenjörer. Det är inte troligt att en fabriksarbetare kan göra samma arbete som en ingenjör.

Dessutom finns det massor med tidsbegränsade anställningar och provanställningar som gör att arbetsgivare kan pröva folk som de är osäkra på. Arbetsgivarna själv säger ofta att visstidsanställningar ofta innebär en fot in på arbetsmarknaden.

På tisdagseftermiddagen fanns inga kommentarer på Svenskt Näringslivs twitterkonto om kritiken mot Carola Lemne. Det borde komma en kommentar som förklarar hur hon tänker. Helst av henne själv.

En opinionsbildare som vill värna den svenska modellen kan inte gärna anklagas för "chockerande okunnighet" av landets regering. Svenskt näringslivs vd är svaret skyldig. Frågan är om vem som har mest hål i huvudet.