Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ida Larsson: Det var hög tid för ett höjt barnbidrag

Från och med den 20 mars betalas det höjda barnbidraget ut! 200 kronor mer i månaden per barn. Senast barnbidraget höjdes var 2006 så det var verkligen dags för en höjning.
Ida LarssonSkicka e-post
Publicerad 20 mars 2018
Det här är en krönika av en medarbetare på ledarredaktionen. Sydöstran politiska etikett är socialdemokratisk.

200 kronor mer varje månad blir 2400 kronor på ett år. De pengarna kan räcka till bland annat en ny cykel eller 24 blöjpaket. Det räcker även till en uppsättning vinterkläder eller till en terminsavgift för en fritidsaktivitet.

Även studiebidraget höjs med 200 kronor. Jag minns själv när man gick på gymnasiet och många av oss fick börja sköta hela studiebidraget själv och få det att räcka till. Med 200 kronor extra skulle man kunna gå på bio med en kompis, köpa något man velat ha länge eller spara en liten slant till något man vill göra till sommaren.

Annons

Det går bra för Sverige och då ska alla få ta del av det. Vi investerar i barnfamiljer för att nå ett jämlikt samhälle och för att stärka den svenska modellen. Det här är sossepolitik så det skriker om det. Mer pengar i plånboken till barnfamiljer, ungdomar och pensionärer är helt rätt investeringar när det går bra för oss.

Jag blir stolt, varm och glad över de satsningar vi nu gör. Socialdemokraterna jobbar ständigt för en bättre morgondag – för alla. Den politik vi nu för bevisar verkligen det. Så det är med stor glädje vi är många som är ute och kampanjar och berättar om alla roliga nyheter regeringen kommer med.

Nu fortsätter vi så här, så svenska folket ser tydlig skillnad på blå och röd politik. För det är ju faktiskt så att om Moderaterna eller Sverigedemokraterna skulle vinna och leda en regering från 2019, skulle inte sådana här satsningar göras.

Det skulle sänkas mer skatter än vad det skulle investeras i barnfamiljer, sjukvård och pensionärer. Så frågan man bör ställa sig är: vad är det för Sverige vi vill ha? Ett där alla är med, eller ett där de rika får mer och alla andra mindre? Ett där välfärden stärks eller där den urholkas?

Annons
Annons
Annons
Annons