Tryggare jobb är rätt valfråga

Ledare Artikeln publicerades
Statsminister Stefan Löfven, Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson under pressträffen på partikansliet i Stockholm. Partiet presenterade på onsdagen en handlingsplan för ökad trygghet på arbetsmarknaden. Foto: Anders Wiklund / TT
Statsminister Stefan Löfven, Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund, arbetsmarknadsminister Ylva Johansson under pressträffen på partikansliet i Stockholm. Partiet presenterade på onsdagen en handlingsplan för ökad trygghet på arbetsmarknaden. Foto: Anders Wiklund / TT

Den socialdemokratiska valrörelsen har gått trögt under våren. Vi går nu in i försommaren och i augusti börjar slutspurten. Hittills har alltför mycket kraft och tid ägnats åt brott, straff och migrationspolitik.

Det finns också andra frågor som måste komma upp i valdebatten. En sådan fråga är tryggare jobb på arbetsmarknaden. Det finns alldeles för många löshästar på många arbetsplatser. Det är unga människor som har visstidsanställningar eller så kallade ”sms-anställningar”.

Det är jobb som säkert kan behövas under en begränsad tid för att arbetsgivare ska hitta sjukvikarier eller vikarier för personer som går på kurs. Alla anställda ha rätt att veta skälet till varför de är anställda.

Stefan Löfven och Ylva Johansson, S, presenterade på onsdagen en handlingsplan för en tryggare arbetsmarknad. Partiet vill avskaffa visstidsanställningar som inte har några skäl till anställningen.

S-ledningens handlingsplan ligger i linje med vad svensk fackföreningsrörelse kräver. Både IF Metall och Byggnads välkomnade planen på onsdagen. Byggnads ordförande Johan Lindholm kräver också att falska egenföretagare ska bort. Det är personer som blir företagare mot sin vilja.

IF Metall anser att handlingsplanen gynnar seriösa företagare. Metalls ordförande Marie Nilsson välkomnar särskilt satsningarna på arbetsmiljön. Det behövs mer satsningar på regionala skyddsombud - ingen ska behöva dö på grund av sitt jobb.

Rättsväsendet måste skärpa sig i kampen mot arbetsmiljöbrotten. Därtill behöver industriarbetarna bli bättre utbildade för att möta de ökade kunskapskraven i arbetslivet.

Handlingsplanen innehåller tio punkter. I den planen ingår bland annat avskaffandet av allmän visstidsanställning. Men också att de ”delade turerna” på de kvinnodominerade arbetsplatserna skall bort. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson erkänner att det problemet har regeringen inte löst än

Borgerligheten är övertygad om att unga och lågutbildade ska få fäste på arbetsmarknaden med sämre anställningstrygghet. Men frågan är hur länge människor ska stressas av att inte få ett fast jobb. Förr eller senare vill ungdomar också skaffa bostad och bilda familj.

Tryggare jobb gynnar tillväxten. Otryggare jobb riskerar leda till lönedumpning.

En ny och brutal form av försämringar på arbetsmarknaden är så kallad hyvling av jobb. Genom att arbetsgivaren hyvlar ned antalet arbetstimmar kan turordningsreglerna i LAS kringgås. Hyvling kan göras plötsligt av arbetsgivaren och utan förvarning. S-ledningen vill att anställningsskyddet ska omfatta antalet timmar som finns på anställningskontraktet.

Med handlingsplanen kan nu fackliga förtroendemän och kvinnor gå ut på sina arbetsplatser och förklara vad Socialdemokraterna konkret menar med mer ordning och reda på arbetsplatserna.