Välkommen, 2018 - nu är jag är redo för dig!

Ledare Artikeln publicerades

Nu sitter vi här igen. Dagen före nyårsafton och målar naglar, städar hemmet, planerar nyårsmeny och hittar på nyårslöften. Börja träna? Gå ner i vikt? Spendera mer tid med släkt och vänner?

Behöver vi verkligen ett helt nytt åt för att inse vad som är viktigt i våra liv? Nej, jag tror inte det. Nyårslöften har, iallafall för mig, alltid resulterat i att jag bryter dem.

Så i år tänkte jag inte lova mig själv någonting. Inte mer än att jag ska ha ett förbaskat bra år!

Nej, jag tänker inte köpa ett gymkort. Inte äta nyttigare. Inte jobba mindre. Jag kommer inte går ner i vikt. Inte sluta dricka alkohol. Jag kommer inte bli bättre på att svara i telefon och jag kommer inte komma ihåg allas födelsedagar.

2017 var året då jag landade i mig själv. Accepterade mina brister och uppskattade mina färdigheter. Slutade att jämföra mig själv med andra. Började värdera mig själv i annat än ytlighet. Slutade att ifrågasätta mig själv för petitesser.

Jag har lärt mig av mina misstag och jag har också lärt mig att hantera de hatstormar som sköljer över mig mer jämna mellanrum. Med detta i bagaget känner jag att 2018 verkligen är ett år att se fram emot.

2018 är inte vilket år som helst. 2018 är året då jag kommer fylla 30 år. Äntligen. Ingen åldersnoja här, inte! Tvärtom. Jag ser fram emot att få äntra mitt tredje decennium. Mitt andra decennium i livet innehöll mycket fint men jag känner mig färdig med det nu. Jag började engagera mig politiskt när jag var väldigt ung.

Jag har suttit med i kommunens beslutsfattande rum sedan jag var 21. Jag har alltid varit unga tjejen. På gott och ont. Att vara både ung och kvinna i maktens korridorer har inte alltid varit lätt. Det bekräftar inte minst höstens me too-kampanj.

Förhoppningsvis kommer me too-kampanjen hålla i sig i valrörelsen. 2018 ska bli ett förbaskat bra år. 30 år och valår - det kan inte bli mycket bättre. Välkommen, 2018, jag är redo för dig!