Maria Steen

Frustrerad journalist söker julgardin

Maria Steen Artikeln publicerades

Ensam bonde söker idol. Kan man inte dra ihop alltihop till en enda såpa? Dessa utslagningstävlingar som lägger rabarber på de flesta kanaler.
Gnälligt, javisst. Media ska ju engagera.
Men det är egentligen lite ojuste att bara ge sig på alla som söker något på prime time (tid på dygnet när de flesta hoppas att det är något bra på TV).
Man kan få en överdos av Navy CIS, CIS, CIS Miami och CIS New York också. Fast där röstar dom inte ut någon. Där skjuter man ihjäl en och annan. Det blir inget program annars.
Hur orkar folk? Tja, jag kan bara gå till mig själv. Navy CIS är en favorit. Trots att jag aldrig skjutit någon. Jo, en tordyvel med slangbella i unga år.
Däremot gillade jag blinkleken – och då snackar vi utslagning...
Eller så kan man utveckla ”söker”-modellen. Amerikaner letar redan efter svenska släktingar, och jag skulle gärna ställa upp i ett program som hittade mina julgardiner. Dom är bara borta.
Har det varit inbrott så har tjuven gjort sig besvär med att kopiera nyckeln och gått in och snott ett par panelgardiner med vintrigt motiv. Vilken looser. Det hade varit billigare att köpa egna.
Jag har letat överallt och det enda som hände var att häftpistolen också plötsligt var borta. Ser man ett samband? Nej. Frustrerande. Man finner sig plötsligt letande två olika saker som dessutom inte har ett dugg med varandra att göra.
Eftersom man inte är så simultan som man tror, så slutar det bara med att man hittar en massa andra saker, som inte ens varit borttappade. Möjligen bortglömda.
Häftpistolen har i alla fall kommit till rätta. Den stod inte där den brukar stå, i verktygsboden, och det kan ju räcka för att vara försvunnen.
Gardinerna däremot är fortfarande på vift. Fast jag har inte tittat i verktygsboden...