Nyheter

Man misstänks för över 100 våldtäkter mot barn

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En 23-åring utreds just nu för ett stort antal våldtäkter mot barn. Han ska även sålt den utsattas kropp till andra män.

På onsdagen lämnade åklagare in en häktningsframställan mot mannen till Kalmar tingsrätt.

Omständigheterna kring den omfattande polisutredning som polisen nu inlett är oklar. Det är inte heller känt vilken relation den misstänkte mannen, som är bosatt på Öland, offret har till varandra.

Av handling som lämnats in till tingsrätten ligger övergreppen några år tillbaka i tiden.

De ska ha inletts redan 2011, då den misstänkte var 17 år. Mellan sommaren det året och fram till juli 2013 ska han enligt åklagaren gjort sig skyldig till minst 100 fall av våldtäkt mot barn inom Kalmar kommun.

Han utreds dessutom för att under åren 2012 till 2016 vid åtminstone sex tillfällen gjort sig skyldig till koppleri genom att låta män i bland annat Kalmar, Karlskrona och Växjö utnyttja offret.

Den misstänkte mannen sitter i häkte sedan tidigare som misstänkt för misshandel, grov misshandel och två fall av våldtäkter. Under pågående polisutredning har uppgifter kommit fram som lett till de nya misstankarna, berättar åklagare Bengt Wahlström för TT.

TT: Har han gjort några medgivanden?

– Han erkänner vissa bitar och han förnekar andra bitar, säger åklagaren.

Misstankarna om mer än 100 fall av våldtäkt mot barn gäller ett och samma brottsoffer, som är en tonåring. När det gäller de fyra misstänkta våldtäkterna under 2016–2017 är det däremot en annan person som ska ha utsatts för brott. Och det är en tredje person som ska ha utsatts för de två fall av våldtäkter som mannen redan sitter häktad för.

Häktningsförhandling hålls i Kalmar tingsrätt i eftermiddag.