Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ännu ett nationellt prov ute på nätet

Under våren har flera läckor av nationella prov upptäckts. Nu har ännu ett prov, nationella provet i matematik 1, spridits bland elever på nätet. Rapporterna har kommit från Malmö och Lund, skriver Skolverket på sin hemsida.
Utbildning • Publicerad 17 maj 2018
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Provet ska göras på torsdagen. Skolverket rekommenderar att rektorer tar beslut om att använda ett ersättningsprov som skickades ut våren 2014 i stället.

Efter flera rapporter om prov som spridits på sociala medier har Skolverket ändrat flera rutiner inför höstens prov. Det handlar bland annat om att facit tidigast ska levereras på provdatum eller dagen efter, och även proven skickas ut närmare provdatum.

Annons

Så snart som möjligt ska föreskrifterna ändras så att provet börjar senast klockan 9 på aktuell provdag. Kraven på skolhuvudmännen ska också skärpas ytterligare.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons