Nyheter

Bakslaget – nytt hallbygge stoppas

Karlskrona Artikeln publicerades
Gymnastikhallen på Rosenholm.
Foto: Mattias Mattisson
Gymnastikhallen på Rosenholm.

Utbyggnaden av gymnastikhallen på Rosenholm har återigen stött på problem. Bygget kan nu bli försenat och det finns en risk att prislappen stiger igen.

– Det känns inte bra. Mitt under arbetet med projekteringen fick vi information från kommunen att projektet är stoppat, säger Tommy Melin, ordförande för Karlskrona GF.

Den 7 november klubbade politikerna igenom beslutet att skjuta till extra pengar till utbyggnaden av gymnastikhallen på Rosenholm för 25 miljoner kronor och gav grönt ljus till projekteringstillstånd.

Men nu har projekteringen avslutats.

Anledningen är att kommunen måste utreda hallens funktion när det gäller skottbullret från Försvarsmakten på Rosenholm.

– Det handlar om att skydda skolgårdarna på Rosenholm från buller. Då kommer vi undersöka möjligheten att vrida tillbyggnaden av hallen så det blir en tyst miljö för skolan, säger Magnus Larsson (C), ordförande för miljö– och samhällsbyggnadsnämnden.

Hur påverkar detta tidsplanen för hallbygget?

– Förvaltningen jobbar på en lösning i närtid och tittar på olika förslag. Detta får inte dra ut på tiden, säger Magnus Larsson.

Men klubben är orolig.

– Bygget blir ju försenat och enligt den informationen vi fått skulle en ny placering av tillbyggnaden kosta flera miljoner mer, säger Tommy Melin.

Som Sydöstran berättade i slutet av oktober 2016 håller Karlskrona kommun på med en bullerutredning – eftersom skolorna på Rosenholm har tillfälliga bygglov.

Det senaste bakslaget för bygget av gymnastikhallen var att det fattades 15 miljoner kronor – men det löste kommunen genom att omprioritera investeringsbudgeten.

Klubben har nyligen fått förlängd tid att använda deras bidrag från Allmänna Arvsfonden på 5,2 miljoner kronor – men skulle bygget dra ut på tiden igen finns det en risk att pengarna fryser inne.