Nyheter

Besked från S: ”Säger nej till sjukvårdsdirektören får gå”

BLEKINGE Artikeln publicerades
Christina Mattisson (S).
Foto: Mattias Mattisson
Christina Mattisson (S).

På regionstyrelsens möte kommer Socialdemokraterna att säga nej till att hälso- och sjukvårdsdirektören Lars Almroth fråntas sitt uppdrag.

Sverigedemokraterna har fortfarande inte haft möte kring hur de ska rösta i frågan.

Det meddelar partiet i ett pressmeddelande.

– Vi har fortsatt fullt förtroende för Lars Almroth i hans uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör. Vi har inte ändrat inställning utan snarare stärkts i vår uppfattning, säger Christina Mattisson, regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Region Blekinge.

När regionstyrelsens möte hålls den 5 juni kommer partiet därför att säga nej till att Almroth fråntas sitt uppdrag.

Mattisson kritiserar det nya styrets agerande.

– Det har lett till stor oro i hela organisationen, säger hon.

Sverigedemokraterna, som också skulle kunna ge Alliansen majoritet för sitt beslut, har fortfarande inte haft möte kring hur de ska rösta.

– Vi saknar egentligen viktig information för att kunna rösta, för Alliansen har fortfarande inte gett någon förklaring till varför de vill sparka Almroth. Men vi har en inplanerat möte denna veckan och om situationen är som det är nu kommer i alla fall jag att rösta nej till hans avgång, säger Björn Nurhadi, SD:s gruppledare i Region Blekinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.