Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blekinge bäst i Sverige på uteliv för unga

Blekinges uteliv för ungdomar får bäst betyg i hela landet i en ny undersökning.
Blekinge • Publicerad 15 november 2018
Foto: Sofia Tanaka / TT / TT

Det är i Ungdomens nykterhetsförbund UNF:s undersökning som Blekinge kammar hem högst betyg i hela landet.

Undersökningen kartlägger ungdomars inflytande i kommunerna, bland annat tillgången på nyktra mötesplatser, marknadsföringen av dessa samt vilka insatser som sätts in under högtider där unga ofta dricker alkohol.

Annons

Det är sjunde året som undersökningen görs och årets resultat visar att kommunerna har blivit bättre. I fjol uppskattade 67 % av kommunerna att de hade ett bra eller mycket bra uteliv för ungdomar, i år ligger den siffran på 83 %.

– Vår fritid måste prioriteras högre. De nyktra mötesplatserna utanför skolan och hemmet är otroligt viktiga för oss, det är där vi får chans att utvecklas och påverka vår egen fritid. Men det är kommunerna som måste ge oss den möjligheten. Blekinge måste ge oss fler förutsättningar för att kunna påverka och öka vårt inflytande.”, säger Isabelle Benfalk, förbundsordförande för UNF.

Sarah RätzerSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons