Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Blev blåst på datorn

Dagen efter datorförsäljningen upptäckte kvinnan att köparen aldrig satt in den överenskomna köpesumman på hennes bankkonto.
Karlskrona • Publicerad 3 januari 2018

Nyligen annonserade en ung kvinna i Karlskrona ut en dator, en stationär IMac, på blocket - och snart hörde också en spekulant uppifrån landet av sig, och flaggade för ett köp. Någon dag senare dök han också upp i kvinnans bostad i centrala Karlskrona, synade datorn – och sa sig vilja köpa den. Parterna kom också överens om en köpesumma, 16 000 kronor, och inför kvinnan gav mannen också sken av att föra över summan på hennes bankkonto, via en app. Därefter tog han datorn med sig, och försvann.

När kvinnan dagen därpå kontrollerade sitt konto upptäckte hon emellertid att beloppet i fråga aldrig förts över. Hon hade blivit lurad.

Händelsen är nu föremål för en polisanmälan om bedrägeri.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons